Reviews


Transformatief coachtraject

 
"Ik heb 5 sessie bij Sonia gedaan nadat ik haar heb achterhaald naar aanleiding van een voorbeeld filmpje waarin zij een transformatieve sessie onderging. Wow! Ik was gelijk getriggerd. Ik wilde nu echt wat gaan opruimen, de stukken die mij de grootste belemmering gaven in mijn leven. In ontwikkeling van mijn opgroeiende dochter en mijn angst voor mannen in het algemeen en vooral buiten op straat moest ik eraan geloven. Zo kan ik haar niet de vrijheid en ruimte geven. Zelf me veilig voelen zou ook heel fijn zijn.
Was het makkelijk? Nee, het was rauw en intens. En mijn lichaam pruttelde continu tegen. Wat een weerstand in mijn lijf. Maar onder die modder he? Wat een vrijheid ervaar ik, mijn ooit als angststoornis (GGZ) benoemde ziekte, was mijn 1 sessie weg. Ik ben nu 43 en dit heeft altijd gespeeld in mijn leven. Ook stond ik altijd aan, te hyper, te druk, in staat van overleving. Liep daardoor ook continu leeg, voor mij geen rustig bakje thee op de bank, de oefeningen die ik kreeg zorgen dat ik echt mijn lijf bewoon en mijn hele omgeving is verbaasd hoeveel rustiger ik ben. Ik ook trouwens....Maar wat had ik nodig van een coach, zuivere verbinding, op gelijke voet, helder en duidelijk, veiligheid om onder hypnose te gaan, geen projecties,. Sonia is oprecht het beste wat me is overkomen, een heerlijk warm mens, staat op gelijke voet en ziet goed wat er nodig is. Wat elke sessie tot een wonderlijke ervaring maakt. En zij bezit als mens de kwaliteiten om je veiligheid te geven en je te begeleiden. Ik ben zo dankbaar dat ik met haar heb mogen werken aan het herstellen van mijn diepste trauma's. 
Ik wens iedereen deze ervaring toe!"
Liefs Ilse

Transformatieve sessie

 

'Sonia heeft positieve energie om haar heen hangen. Ze is heel uitnodigend en geeft je direct het gevoel dat je van harte welkom bent. Ze ziet je! Sonia heeft mij op een prachtige manier begeleid door mij de juiste vragen te stellen….en door mij naar binnen te laten keren (ogen sluiten, ademen door je hart) om daar het antwoord te vinden. Soms voelde ik nog niets of had ik het idee dat ik zelf op het verkeerde spoor zat. Sonia begeleidde mij als een gids, bleef vragen stellen, steeds iets dichterbij het juiste antwoord. Daar waar m’n hart ook voelde dat ik in de juiste richting zat! Wat een bijzonder moment!! Om van hoofdzaken dieper te zakken en te gaan voelen of de hoofdzaak resumeert met het hart. Zelf merkte ik dat ik steeds dieper in mezelf kon treden en het gevoel kon aanraken, emoties die los kwamen en tranen die stroomden. Sonia stond mij bij tijdens deze kleine innerlijke reis, waarbij ze me steunde met lieve woorden en mijn handen vast pakte. Wat voelde dit fijn! Ik voelde me niet meer alleen, eenzaam. Ik hoef het niet alleen te doen.' 


Transformatieve sessie

 

'Sonia weet als geen ander een veilige en warme bedding te geven. Ze voelt wanneer het nodig is om even in of uit te zoomen. Ze past verschillende manieren toe om tot de kern te komen. In mijn geval ademhaling om beter te kunnen voelen, muziek om te empoweren en steun te ervaren, edelstenen om hartenpijn te verzachten. En fijne gesprekstechnieken. 

Wat ik ook ontzettend waardevol vind is haar kennis van hoogbegaafdheid waardoor ik voel dat ze echt begrijpt waar ik het over heb. Wat heeft ze me ontzettend geholpen om pijn aan te kijken waar ik tot op heden niet bij kon. Ik herkende het niet en zag de patronen niet. Haar heerlijke praktijkruimte en haar warme welkom hielp me direct om me open te stellen. De manier waarop zij direct voelt wanneer er pijnpunten 'zich aandienen' vind ik oprecht magie. Ze vroeg me op verschillende momenten om even stil te staan bij wat zich aandiende. Mijn oude patroon om daar overheen te denderen en aan voorbij te gaan, gaf ze daarmee geen kans.'


Two-getherness

 

 “Op die ene stormachtige dag in februari vonden mijn vriendin en ik dat dat geen reden was onze afspraak voor een two-getherness workshop ‘tempeltje maken’ bij Sonia te skippen. En wat een heerlijke middag werd het! Onder het genot van warme drankjes en allemaal lekkers werden we door Sonia op ons gemak gesteld en door het proces van het maken van het tempeltje geleid. Zij zag steeds wat we nodig hadden aan materiaal, reikte dat aan, hield de tijd in de gaten zodat wij konden kijken, voelen en creëren. En daar kwamen in korte tijd zomaar prachtige tempeltjes uit onze handen! Vooraf vroeg ze ons een intentie voor het tempeltje op papier te zetten en voor mij was dat om ‘rust’ op te zoeken. Het was fijn om dit samen met een lieve vriendin (die mij dit cadeau gaf) te maken en thuis een tastbare herinnering aan onze middag te hebben. Het tempeltje heeft thuis een mooi plekje gekregen.” 

 

 

“Ik wilde een vriendin een origineel cadeau geven. Ik wilde graag quality-time met haar en tegelijkertijd wilde ik haar iets geven met betekenis. Dus nam ik haar mee naar Sonia voor een Two-getherness. Onder het genot van heerlijke thee en allerlei lekkers, hebben we beide een tempeltje gemaakt met, voor ons, grote betekenis. De mooie vragen van Sonia hielpen ons betekenis te geven aan het beeldje en de kleuren die we hebben gekozen. De ontelbare soorten materialen om uit te kiezen, maakten het een Walhalla (ook als je geen creatieveling bent). Ik kijk terug op een heerlijk middag met mooie gesprekken, in verbondenheid en met een prachtig resultaat. Bedankt voor je fijne begeleiding Sonia.”

**********


Zielscollage sessie

 

 "Een sessie soul & Art collage bij Sonia heeft mij daadkracht en inzicht gegeven. Ik wist niet dat er zoveel zichtbaar werd door iets uit te werken en creatief bezig te zijn. Er liggen zoveel diepere lagen verscholen in het 'werk' wat je maakt. Sonia stelt hele goede vragen, verdiepend en kijkt mee. Ze stemt op me af en door haar heldere energie is ze sprankelend en maakt het een sessie ook speels en luchtig. Precies wat ik nodig had. 

Dankjewel mooie vrouw!"


Ouderbegeleiding

 

'Ik heb wél meer begrip voor mezelf en mijn kinderen gekregen, en meer innerlijke rust. Het onderliggende gevoel van wanhoop is niet meer zo levensecht, ik begrijp beter waardoor ik gestrest kan raken en accepteer dat ik niet altijd de rustige gelukkige moeder ben.'

 

 

“Mijn verwachtingen als moeder waren dat ik graag uit de, voor mijn gevoel hopeloze, situatie zou geraken dat ik vooral gestrest en geïrriteerd was en meer last dan lol van mijn kinderen had. Ik wilde 'uit de knoop' raken. Ik wilde een rustige, gelukkige moeder kunnen zijn. Nou is dat laatste nog niet helemaal gelukt, maar dat had ik ook niet echt verwacht. Ik heb wél meer begrip voor mezelf en mijn kinderen gekregen, en meer innerlijke rust. Het onderliggende gevoel van wanhoop is niet meer zo levensecht, ik begrijp beter waardoor ik gestrest kan raken en accepteer dat ik niet altijd de rustige gelukkige moeder ben. De persoonlijke begeleiding van Sonia vond ik heel fijn. Heel vertrouwd en dichtbij, waardoor het gemakkelijk voor me was om me open te stellen. Ik heb ervaren dat er een manier van kijken naar het leven is die me zeer aanspreekt. De combinatie van het intuïtieve en het praktische, een soort boerenslimheid? Hoe je het ook noemt, het is een manier van leven die me altijd al het beste lag, en die ik door Sonia bevestigd, bekrachtigd heb zien worden. Dit klinkt heel vaag, haha, maar ik vind het dan ook moeilijk om te omschrijven. In ieder geval heb ik het gevoel dat ik nu weer opgewassen ben tegen wat er nog komen gaat. Ik voel me verbonden met anderen die een vergelijkbare manier hebben van in het leven staan, en dat is hartstikke mooi! Dank voor je liefdevolle begeleiding, Sonia! Je hebt me laten zien hoe het óók kan!”

**********


Sessie Maya blauwdruk & creatiekracht

' Zo verhelderend! Alles klopt! Zoveel herkenning.'

 

 “Ik kwam eigenlijk on een hele andere reden bij Sonia terecht. Ze bood mij aan om mijn Maya kalender uit te werken. Zo verhelderend! Alles klopt! Zoveel herkenning. Veel dingen wist en voelde ik al maar het was erg goed om het vuurtje weer aan te wakkeren! Daarna samen met Sonia mijn slang (mijn geboortezegel in de Maya kalender is Rode Slang) beeldend vorm gegeven. Zo fijn om dit met Sonia te doen. Ik voelde me enorm op mijn gemak en veilig om alles te bespreken. Het heeft me zoveel gebracht en enorm veel in gang gezet.”


**********


Two-getherness

"Dinsdag hebben we extra speciaal de verjaardag van mijn moeder gevierd met het maken van een altaartje bij Sonia Hoenders. Iets maar dan een jaar na de stamcellen transplantatie zitten we erover na te praten aan de mooie tafel. Mam dezelfde jurk als tijdens de transplantatie aan (met stamcelletjes erop ;-)). Het lievelingslied van oma dat ineens te horen is terwijl we bezig zijn…

Raaf die ontspannen onder oma ligt.

Met een lach en een traan blikken we terug. Vol liefde en dankbaarheid voor het leven toveren we ondertussen deze pareltjes te voorschijn!

Dank Sonia voor je liefdevolle bedding, de zaligste cappuccino’s, de juiste aanwijzingen, de ruimte, je humor, de spiegels en de parels die tevoorschijn kwamen 

 Dikke vette leuke aanrader om te doen!"

 


Kind- en gezinsbegeleiding

 

Moeder

“Onze dochter kwam na een telefonische intake bij Sonia met klachten ten aanzien van zenuwen tijdens 'stressvolle' situaties. Er was vanaf onze dochters kant direct een klik met Sonia. De kleurstelling en geur in de werkruimte zijn ook zeer aantrekkelijk. De eerste keer mocht ik (op verzoek van dochter) erbij blijven. Door te tekenen, verven en knutselen kwam het gesprek op gang. Ze vertelde Sonia dingen die thuis nog nooit ter sprake waren gekomen. De ongedwongen sfeer deed bij onze dochter veel. Er kwamen 'zaken' boven tafel waar wij als ouders geen weet van hadden. We kunnen samen met haar aan de slag. We kunnen het weer zonder Sonia, ondanks dat onze dochter het erg jammer vindt dat ze niet meer naar Sonia gaat.”

 

Dochter (9 jaar)

"Sonia is heel lief en je kunt alles tegen haar zeggen. Ze maakt soms ook grapjes. Ze bekijkt alles van de positieve kant. Ze zoekt naar oplossingen. Ik heb van haar geleerd dat ik mag zijn wie ik ben." 

 

Vader

      “Sonia heeft de vinger snel op het pijnpunt weten te leggen. We kunnen er zelf mee aan de slag. Sonia wijst/ veroordeelt niet. Een kundige, zachte vrouw.” 

 


Two-getherness

 

"In de waan van de dag vliegt de tijd voorbij. Opeens is je dochter 8,5 jaar en denk je soms: weet ik wel wat er in haar omgaat? Hoe blijf ik goed met haar in verbinding? Wat heeft ze eigenlijk van me nodig? Alles in mij schreeuwde om 1 op 1 tijd met mijn mooie, wijze en vurige dochter. Via een vriendin werd ik gewezen op Centrum de Stip van Sonia. Nadat ik zelf een ontzettend leuke middag bij haar had gehad waarin ik een tempeltje had gemaakt, besloot ik een sessie te boeken voor mij en mijn dochter. Na een warm ontvangst vernam ik aan mijn dochter dat ze zich al snel thuis voelde en kwamen de mooie gesprekken op gang. We gingen op zoek naar plaatjes, teksten en kleuren die we mooi vinden en die iets in ons losmaakten. We vertelden elkaar er over en gaven ze een plek op een groot karton. Bij elk beeld, elke kleur en elke tekst vormde zich meer en meer ons eigen kunstwerk. Ik zag mijn dochter heerlijk zakken in haar lijf terwijl ze met haar vingers krijt uitveegde over de lege plekken op het karton. Ze deelde prachtige verhalen met mij, maar ook met Sonia, die haar met mooie vragen hiertoe ook uitnodigde en met een open houding haar verhaal aanhoorde en haar bekrachtigde. Sonia nam alle tijd voor ons. Ze faciliteert en begeleidt op een heerlijke authentieke manier en je voelt je er al snel op je gemak. Mijn dochter en ik hebben een onbetaalbaar kunstwerk mee naar huis genomen, dat de titel: 'Ons fijne gevoel' heeft gekregen. Wij kijken samen terug op een dag van onschatbare waarde.” 

  

**********


Training 'Uit de Verf'

Verbinding met je kind via creativiteit

"Ik heb tijdens deze cursus mijn creativiteit weer herontdekt!"

 

"Ik heb tijdens de cursus mijn creativiteit weer herontdekt en ideeën gekregen om het ook thuis in te zetten bij mijn gezin en eventueel later in mijn eigen praktijk. Sonia weet fijne mensen om zich heen te verzamelen en praat over gevoeligheid bij zowel ouders als kinderen alsof het de normaalste zaak van de wereld is, dat is fijn. Haar flexibiliteit en openheid is ook fijn en ze weet overal wel wat van af. Heel prettig was het dat Sonia per persoon individueel keek wat er speelde en wat er nodig was. Ik denk dat ik dat het fijnste vond, even de diepte in. Selfcare was elke avond weer een belangrijk thema. Verhalen toepassen in de praktijk vond ik het lastigst. De verbondenheid tussen moeders en vrouwen vond ik heel bijzonder. Dank je wel sonia dat je dat doet wat je doet en bent wie je bent. "

(Training Uit de Verf, (re)connecten met je kinderen via creativiteit)
.......................................................................................................................................................................

"Superleuke training waarbij ik ontzettend veel inzichten heb gekregen. Met name het stukje Selfcare en Spiegelen heb ik veel aan gehad. De groep is erg fijn. Heel fijn om moeders te leren kennen die 'hetzelfde' zijn als ik. Sonia heeft een superfijne sfeer gecreëerd waarbij je een veilig gevoel krijgt om te vertellen. Zo'n topper! Heel erg jammer dat het erop zit."

..............................................................................................................................................................................................

"Een leerzame creatieve training met tips over hoe je in je gezin creatieve vormen kan toepassen om een positieve sfeer te behouden en meer harmonie. Sonia weet een fijne sfeer te creëren waarin iedereen zich veilig voelt. Ik heb een hoop nieuwe inzichten gekregen om een meer ontspannen ouder te zijn. Ik heb me voorgenomen om meer met mijn kinderen in gesprek te gaan en tijd te nemen voor rituelen. En ik ga meer doen met creativiteit, zowel met als zonder kids!".