Maya wijsheid


De eeuwenoude wijsheid van de Maya's

 

De Universele kennis en wijsheid van de Maya's brengt je op eenvoudige wijze in verbinding met de natuurlijke ritmes van het leven en met de blauwdruk van je eigen innerlijke natuur. De oude Maya’s waren een hoogontwikkeld volk op het gebied van onder andere architectuur, wiskunde en astrologie. Zij gebruikten hun kalenders om herhalingen en patronen in kleine en heel grote cycli van de tijd te herkennen.

 

 

 

De Tzolkin, de spirituele kalender van de Maya's, geeft je inzicht in jezelf, in je levenslessen en levensvragen, in je relaties en de wisselwerking met andere mensen, in je passie en je zielenkracht en in de nieuwe weg die zich in deze tijd aan je laat zien.

  

We leven in een tijd waarin steeds duidelijker wordt dat het belangrijk is om te vertrouwen op de kracht van de natuur, je eigen natuur en op wat je intuïtief weet en voelt. De Maya wijsheid en hun Tzolkin kalender helpen je je eigen natuur te ontdekken, je mogelijkheden in kaart te brengen en je valkuilen te doorzien. Hoe bewuster je bent, des te meer je kunt gaan vertrouwen op je eigen wijsheid en kompas.

 

In 1997 ben ik enkele maanden in Guatemala geweest waar ik stage gelopen heb bij Plan Internacional. Ik was diep onder de indruk van de Maya indianen, de tempels en hun wijze van leven. 

 

In een maya sessie bereken je oa jouw geboorte-energie. Elke dag heeft een zonnezegel die een scheppingsenergie vertegenwoordigt en een toon die een dynamiek aangeeft. Er zijn 20 zonnezegels en 13 tonen, 260 verschillende combinaties van tonen en zegels. De combinatie van het zegel en de toon van de dag dat jij geboren bent, geven je maya geboorte-energie aan en je levenspad. 


Naast je geboorte-energie is er nog veel meer informatie uit de Tzolkin te halen aan de hand van jouw geboortedag. Je kunt de energie berekenen tussen jou en een ander, de energie van je naam of de naam van bv je bedrijf. Je kunt ook uitrekenen wat je ondersteunende, voedende, helende en gidsende krachten zijn die je helpen weer in balans te komen.Super waardevol om zo'n Maya sessie te combineren met een creatieve sessie waarin je je zegel beeldend vormgeeft waardoor je de kracht ervan nog meer kunt ervaren, voelen en zien.