Creatieve sessie


"Alle expressievormen, zoals vrij tekenen, schilderen, beeldend werken met klei, hout of steen helpen uitdrukking te geven aan onbewuste processen"
Ans Tros (uit het boek: dynamisch coachen)In deze sessie breng je op een creatieve wijze in beeld wat er in je leeft op dit moment. Naar aanleiding van een (hulp)vraag wordt er een creatieve opdracht gegeven. Je hoeft hiervoor absoluut niet creatief te zijn of goed te kunnen tekenen, het gaat om het beeld wat je creëert wat veel informatie oplevert omdat je motoriek aangesloten is op je onbewuste. Materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn potloden, verf, krijt, ecoline maar ook klei, collagemateriaal of hout. Je kunt hierin ook zelf je voorkeur aangeven. 


Samen bekijken we het ontstane beeld. Door de situatie in beeld vorm te geven wordt het zichtbaar, benoembaar en voelbaar. Je kan er even afstand van nemen en het beeld dat is ontstaan objectief bekijken. Door vragen te stellen en het beeld te analyseren ontstaan er inzichten en nieuwe perspectieven. Het zelfhelend vermogen wordt aangesproken en versterkt. Tevens kan er op deze wijze verwerking op gang komen. 

Naast creatieve technieken wordt er ook gebruik gemaakt van lichaamsoefeningen, ontspanningstechnieken, gesprekstechnieken, metaforen en visualisaties. 


Een creatieve sessie sluit mooi aan op een Transformatief Coachtraject. 

 

 "Er liggen zoveel diepere lagen verscholen in het 'werk' wat je maakt."


Wanneer?

Een creatieve sessie kan helpen bij uiteenlopende vragen. Bij een overwerkt gevoel, lusteloosheid, depressieve gevoelens, verwerking van verlies, scheiding, gevoel dat je teveel ballen in de lucht moet houden, als je even niet meer weet waar je energie van krijgt of waar je naartoe wilt, problemen met je partner, je rol als opvoeder, innerlijke kindstukken, levensvragen.