Wijze ouder consultAls ouder van een (hoogsensitief  of hoogbegaafd) kind wat niet zo lekker in zijn vel zit heb je soms veel vragen. Je worstelt misschien met de juiste begeleiding van je kind en weet niet goed hoe je het zou kunnen helpen. Je hebt bijvoorbeeld behoefte aan informatie over hoogsensitiviteit, 'strong willed'' kinderen of hoogbegaafdheid (bij je kind en bij jezelf), praktische tips of concrete oefeningen, om te aarden bijvoorbeeld. Wie weet, ontdek je ook ineens je eigen hooggevoeligheid en/of hoogbegaafdheid. Hoe ga je daarmee om? Welk gevoel is van je kind en wat is van jou?
Het kan ook goed zijn dat je kind je heel erg triggert in je eigen pijnlijke stukken, dat je erg geraakt wordt door de emoties, gevoelens of het gedrag van je kind. Misschien vind je het moeilijk om je kind los te laten en zijn of haar eigen pas te laten lopen? 

 

In een wijze ouder consult staat jouw vraag centraal. Bijvoorbeeld:

  • je hebt vragen over je rol als ouder en wilt ze graag onderzoeken
  • je zoekt concrete oefeningen (voor jezelf en/of je kind) om meer te aarden en steviger te staan
  • je hebt behoefte aan hulp bij de begeleiding van je kind
  • je wil graag een tekentherapeutische sessie om 1 en ander te onderzoeken of uit te werken
  • je zoekt een sparringpartner om mee van gedachten te wisselen
  • je zou graag wat hulp hebben want je voelt je er alleen voor staan
  • je weet het gewoon even niet

 

'Ik heb wél meer begrip voor mezelf en mijn kinderen gekregen, en meer innerlijke rust. Het onderliggende gevoel van wanhoop is niet meer zo levensecht, ik begrijp beter waardoor ik gestrest kan raken en accepteer dat ik niet altijd de rustige gelukkige moeder ben.'

 

**********

“Mijn verwachtingen als moeder waren dat ik graag uit de, voor mijn gevoel hopeloze, situatie zou geraken dat ik vooral gestrest en geïrriteerd was en meer last dan lol van mijn kinderen had. Ik wilde 'uit de knoop' raken. Ik wilde een rustige, gelukkige moeder kunnen zijn. Nou is dat laatste nog niet helemaal gelukt, maar dat had ik ook niet echt verwacht. Ik heb wél meer begrip voor mezelf en mijn kinderen gekregen, en meer innerlijke rust. Het onderliggende gevoel van wanhoop is niet meer zo levensecht, ik begrijp beter waardoor ik gestrest kan raken en accepteer dat ik niet altijd de rustige gelukkige moeder ben. De persoonlijke begeleiding van Sonia vond ik heel fijn. Heel vertrouwd en dichtbij, waardoor het gemakkelijk voor me was om me open te stellen. Ik heb ervaren dat er een manier van kijken naar het leven is die me zeer aanspreekt. De combinatie van het intuïtieve en het praktische, een soort boerenslimheid? Hoe je het ook noemt, het is een manier van leven die me altijd al het beste lag, en die ik door Sonia bevestigd, bekrachtigd heb zien worden. Dit klinkt heel vaag, haha, maar ik vind het dan ook moeilijk om te omschrijven. In ieder geval heb ik het gevoel dat ik nu weer opgewassen ben tegen wat er nog komen gaat. Ik voel me verbonden met anderen die een vergelijkbare manier hebben van in het leven staan, en dat is hartstikke mooi! Dank voor je liefdevolle begeleiding, Sonia! Je hebt me laten zien hoe het óók kan!”

**********