In beeld gebracht

The artist way voor professionals


Wat?

In deze training krijg je inspirerende voorbeelden en praktische tips om tekenopdrachten of andere beeldende opdrachten te geven in je praktijk, een groep, een training of bv een klaslokaal. Je leert de beeldtaal in een tekening/creatief werk te ‘lezen’ en te vertalen naar het nu. Daarnaast ontdek je hoe je tekeningen of ander beeldend werk kunt nabespreken. Tegelijkertijd boor je natuurlijk je eigen creativiteit weer aan! 


Wist je dat (soms uiterst simpele) tekeningen en andere beeldende werken een schat aan informatie in zich dragen? Als je iets creatiefs maakt, vertel je in werkelijkheid iets over jezelf. Je hand is aangesloten op je onderbewuste waardoor je ineens iets laat zien waarvan je niet bewust wist dat het er zat. Jij bent wat je vormgeeft of tekent: dat huis, die boom, dat dier. Je laat in de tekening/in je werk zien waar je staat in je (sociaal-emotionele) ontwikkeling, hoe je je voelt, waar je mee zit en wat je kan helpen. Waar je bijvoorbeeld naar kunt kijken in een tekening of beeldend werk:

Welk gevoel krijg je als je ernaar kijkt?

Is er genoeg ruimte?

Waar gaat je aandacht naartoe? 

Welke kleuren zijn er gebruikt?

Zijn de figuren compleet?

Is het blad leeg of gevuld?

Is er iets goed of juist niet zo goed gelukt?

..........


Soms is het ook fijn om lekker te krassen en te scheuren om opgekropte energie vrij te kunnen laten. Hoe begeleid je dat zodat het veilig voelt voor je cliënt? Wat is hierbij belangrijk? En hoe kun je dit weer gebruiken in een creatief werk zodat alle energie uiteindelijk weer gebruikt wordt voor wederopbouw?  

Je kunt gerichte creatieve opdrachten geven bij bv dyslexie of beeld-denken, hoogbegaafdheid en (hoog)gevoeligheid, hyperactiviteit, moeite met sociale vaardigheden of (faal)angst. Maar ook bij bijvoorbeeld boosheid, verdriet, rouw of scheiding.  


Hoe? 

De training bestaat uit een aantal vaste thema's en werkvormen. Er is daarnaast voldoende ruimte om jullie vragen in te brengen en thema's/werkvormen op jullie verzoek te bespreken en uit te werken. Je maakt elke trainingsdag zelf de opdrachten, je ervaart het bijbehorende lichaamswerk of de visualisaties en je voelt wat de opdrachten met je doen. Je krijgt de opdrachten uitgewerkt mee naar huis zodat je ermee aan de slag kunt. Tussentijds mag je me mailen bij vragen als je met de opdrachten gaat werken. 

Door middel van een intakegesprek vooraf zal ik een inschatting maken van de werkvormen die het meest aansluiten bij jouw situatie en daar zoveel mogelijk rekening mee houden tijdens de training. Zo wordt het echt een traject op maat!Voor wie?

  • Je hebt interesse in en bent nieuwsgierig naar creativiteit en de kracht van beeldtaal
  • Je werkt als coach/therapeut of
    Je staat voor de klas of
    Je geeft trainingen of
    Je wilt graag op een creatieve non-verbale manier kunnen werken
  • Je hebt behoefte aan creatieve verdieping van en aanvulling op je eigen werkwijze en methodieken
  • Je wilt graag je eigen creativiteit herontdekken, verdiepen en inzetten